Recipe: Delicious Risotto porcini & speck
Risotto porcini & speck. La ricetta del risotto con funghi porcini. Un primo piatto delizioso, tipico della cucina italiana. Hello everybody and welcome at Cucina con noi.
Check out how to make an original and basic risotto recipe. Il risotto ai funghi porcini è un grande classico dell'inizio dell'autunno: cremoso e avvolgente, è perfetto anche sia come coccola per tutta la famiglia. This risotto recipe, low impact enough for a weeknight but sufficiently elegant for a dinner party, derives its earthiness from rehydrated dried porcini. You can cook Risotto porcini & speck using 12 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Risotto porcini & speck
- Prepare 400 g of riso Carnaroli.
- You need 1 l of d'acqua.
- It's 1 of dado ai funghi porcini o vegetale.
- You need 300 g of funghi porcini.
- It's 150 g of speck tagliato a cubetti.
- You need 1 of cipolla piccola.
- It's Q.b of olio evo.
- It's Q.b of burro.
- Prepare Q.b of pepe nero.
- You need Q.b of prezzemolo.
- You need Q.b of vino bianco.
- Prepare Q.b of sale.
Home > Main Courses > Porcini Mushroom Risotto (Risotto ai Funghi). If you like food history like me, you'll find interesting that Porcini mushrooms were really popular in Ancient Rome and. Mushroom risotto is wonderful, especially in the fall when the porcini mushrooms are fresh, but this dish is delicious when made with dried mushrooms too. Porcini are the most flavorful mushrooms you can find.
Risotto porcini & speck instructions
- Preparate il brodo vegetale come di consueto oppure facendo bollire in un 1l d'acqua un dado ai funghi porcini..
- In una pentola fate soffriggere la cipolla tagliata a cubetti con un filo d'olio e una noce di burro.
- Aggiungete i funghi porcini precedentemente puliti oppure quelli surgelati e dopo qualche minuto aggiungete lo speck.
- Aggiungete il riso e lasciate insaporire, quindi versate una spruzzata di vino bianco e lasciate che evapori del tutto.
- Iniziate ad aggiungere il brodo, dapprima coprendo tutto il riso, poi gradatamente fino a cottura.
- Completate con una noce di burro, una presa di sale, una spolverata di pepe nero e di prezzemolo. Amalgamate per bene e servite.
This risotto recipe explains how to make the risotto the traditional way, as well as in a pressure cooker. With a pressure cooker, you can have this. Porcini Risotto and how to use the king of mushrooms to make a delicious risotto. I always have great fun experimenting with risotto. I like it so much that it was the first thing I ever cooked all by.